Home / Milho

Milho ERP Webapplicatie

Milho Maatwerk ERP pakket

Milho is een voederfabriek gelegen te Bazel. Milho maakt voeder in hun fabriek alsook bij de klant ter plaatse met hun reizende molen. Dit is een voederfabriek op wielen. Deze had verouderde software en was te tijdrovend voor de eigenaars om mee te werken. Ze wensten een pakket dat hun bedrijfsprocessen (zowel fabriek als reizende molen) kon van A tot Z. En dat dit ook vlot werkt, zodat er tijd kwam voor andere zaken waar minder tijd voor was. Daarnaast moest dit overal toegankelijk zijn en veilig.

  • Klanten/Leveranciers
  • Grondstoffen/Formulatie
  • Bestellingen
  • Planning
  • Reizen molen
  • Leverbonnen
  • Facturatie
  • Lotnummer tracering
  • Rapport eiwit/fosfor
  • Rapport grondstof

Het probleem

Bij de aankoop van de reizende molen, was er ook een laptop aanwezig met software gebasseerd op Microsoft Access. Dit draaide op Windows Vista en verouderd. Bij een foute ingave, werd er enorm veel tijd verloren met rechtzettingen. De software liep ook naast de software van de voeder fabriek. Er waren twee systemen voor leverbonnen, facturatie, formulaties, klanten, ... Ook de lotnummers liepen niet mooi samen. De schrik was ook "wat als de laptop crasht". Geen back-up en er kan ook niet gewerkt worden. De planning voor de chauffeurs verliep ook niet even makkelijk en overzichtelijk.

De oplossing

Diagro heeft een webapplicatie ontwikkeld waarin alle processen van Milho in zitten. Er kunnen verschillende bestellingen gemaakt worden. Ieder soort bestelling heeft verschillende stappen die doorlopen moeten worden. Dit is overzichtelijk om te volgen in welke fase iedere bestelling zit. Er zitten modules in voor het beheer van de leverbonnen en facturatie. Die kunnen verstuurd worden en worden automatisch opgevolgd en verwittigd. Bestellingen kunnen ingepland worden in een overzichtelijke kalender. Chauffeurs kunnen bestellingen schuiven in de planning. Er kan gezien worden waar de chauffeur zich bevind en welke bestelling er onderweg/uitgevoerd is. Alles krijgt automatisch een lotnummer en kan getraceerd worden. Van een formulatie lotnummer, kan daaruit terug de grondstoffen met hun lotnummers terug gehaald worden. En bijgevolg ook bij welke klanten dat lotnummer gebruikt is. Per klant kan ook R.E./Fosfor rapporten gemaakt worden alsook hun grondstof verbruik.

De applicatie is opgebouwd met een login systeem. Chauffeurs hebben een eigen login en hebben een beperkte toegang tot het programma. Via tablet kan de chauffeur bestellingen en opdrachten zien en uitvoeren. Wanneer iets geleverd is, kan de chauffeur automatisch een leverbon maken en versturen.